hr

Standarde superioare

Un costum Made to Measure, fie dacă este costum de zi, costum de nuntă, de gală sau costum de ocazie, trebuie să scoată în evidență calitățile celui care îl poartă. Materialul excelent, cusătura fină și precisă, prestanța pe care o conferă, acestea sunt standardele Mariș – Made to Measure.

O chestiune de respect

Ralph Waldo Emerson consideră că bărbații sunt respectabili doar dacă, la rândul lor, respectă. Abilitatea de a recunoaște și admira un costum croit pe corpul purtătorilor aduce cu sine și un tip de respect între cunoscători. Un domn știe că prestanța este conferită de stil și personalitate, însă vestimentația vorbește de la sine, este o carte de vizită oferită înaintea schimbului oficial de cărți de vizită. Un costum perfect croit pe măsurile corpului îți conferă imaginea ideală într-o negociere sau într-o simplă întâlnire. Însă un costum perfect croit merită să fie executat dintr-o țesătură de o calitate deosebită.

Cum se alege țesătura pentru un costum?

În alegerea materialului pentru un costum, cifre precum Super 100S, Super 180S sau Super 200S nu sunt doar niște cifre. Reprezintă calitatea stofei din lână folosite și greutatea acesteia. De exemplu, cea mai fină și mai ușoară stofă este Super 200S. Mai exact, sistemul de numerotare „S” obișnuia să reprezinte numărul de sculuri de lână produse din jumătate de kilogram de lână. Dacă atunci când a fost inventat sistemul, numerotarea începea de la 30, iar cea mai fină lână era cea de 100, în prezent Super 100S este standardul minim pe care îl folosește orice casă made-to-measure care se respectă.

Ce înseamnă o stofă de calitate?

Prețul stofelor crește în funcție de finețe. În prezent, sistemul de numerotare nu mai ia în calcul numărul de sculuri, ci numărul de microni grosime a firului țesăturii: cu cât e mai subțire, cu atât calitatea materialului este mai bună. De exemplu, un fir al unei țesături de top poate ajunge la o grosime de 15 microni, deși, în ultimii ani, în Noua Zeelandă, s-a ajuns la producția unor fire de o subțirime incredibilă, de doar 0,2 microni. Ca termen de comparație, un fir de păr are între 40 și 120 de microni grosime.

O chestiune de rafinament textil

Mariș Made-to-Measure lucrează cu producători de top de țesături, din Italia și Marea Britanie, branduri cunoscute pentru finețea materialelor.

Costum Vitale Barberis Canonico de la 550EUR
Costum Lanificio Cerruti de la 700EUR
Costum Lanificio Drago de la 1000EUR
Costum Holland and Sherry de la 1100EUR
Costum Carnet de la 950EUR
Costum Bateman Ogden de la 1000EUR
Costum Harrisons of Edinburgh de la 1400EUR
Costum Scabal de la 1600EUR
Costum Loro Piana de la 1400EUR


* Prețuri cu TVA inclus, pentru un costum din două piese (sacou și pantaloni), termen standard de livrare 4 săptămâni.

Stabilește o întâlnire cu un consultant

Pentru opțiuni, de la alegerea tipului de material, fineții, culorilor sau pattern-urilor dorite pentru un costum made-to-measure și pentru întreaga ofertă de prețuri, va rugăm să ne contactați pentru a stabili o întâlnire.

Contact