Loading...
Costum la Comanda2019-03-18T13:48:58+02:00

hr

Standarde superioare

Un costum Made to Measure, fie dacă este costum de zi, costum de nuntă, de gală sau costum de ocazie, trebuie să scoată în evidenţă calităţile celui care îl poartă. Materialul excelent, cusătura fină şi precisă, prestanţa pe care o conferă, acestea sunt standardele Mariş – Made to Measure.

O chestiune de respect

Ralph Waldo Emerson consideră că bărbații sunt respectabili doar dacă, la rândul lor, respectă. Abilitatea de a recunoaște și admira un costum croit pe corpul purtătorilor aduce cu sine și un tip de respect între cunoscători.

Un domn știe că prestanța este conferită de stil și personalitate, însă vestimentația vorbește de la sine, este o carte de vizită oferită înaintea schimbului oficial de cărți de vizită.

Un costum perfect croit pe măsurile corpului îi conferă imaginea ideală într-o negociere sau într-o simplă întâlnire. Însă un costum perfect croit merită să fie executat dintr-o țesătură de o calitate deosebită.

Cum se alege țesătura pentru un costum?

În alegerea materialului pentru un costum, cifre precum Super 100’S, Super 180’S sau Super 200’S nu sunt doar nişte cifre. Reprezintă calitatea stofei din lână folosite şi greutatea acesteia. De exemplu, cea mai fină şi mai uşoară stofă este Super 200’S.

Mai exact, sistemul de numerotare „S” obişnuia să reprezinte numărul de sculuri de lână produse din jumătate de kilogram de lână. Dacă atunci când a fost inventat sistemul, numerotarea începea de la 30, iar cea mai fină lână era cea „de 100,” în prezent, Super 100’S este standardul minim pe care îl foloseşte orice casă made-to-measure care se respectă.

Ce înseamnă o stofă de calitate?

Preţul stofelor creşte în funcţie de fineţe. În prezent, sistemul de numerotare nu mai ia în calcul numărul de sculuri, ci numărul de microni grosime a firului ţesăturii: cu cât e mai subţire, cu atât calitatea materialului este mai bună.

De exemplu, un fir al unei ţesături de top poate ajunge la o grosime de 15 microni, deşi, în ultimii ani, în Noua Zeelandă, s-a ajuns la producţia unor fire de o subţirime incredibilă, de doar 0,2 microni. Ca termen de comparaţie, un fir de păr are între 40 şi 120 de microni grosime.

O chestiune de rafinament textil

Mariş Made-to-Measure lucrează cu producători de top de țesături, din Italia şi Marea Britanie,
branduri cunoscute pentru fineţea materialelor.

Costum Vitale Barberis Canonico de la 500€
Costum Lanificio Cerruti de la 650€
Costum Lanificio Drago de la 850€
Costum Holland and Sherry de la 900€
Costum Carnet de la 850€
Costum Bateman Ogden de la 950€
Costum Harrisons of Edinburgh de la 1200€
Costum Scabal de la 1400€
Costum Loro Piana de la 1200€


* Prețuri cu TVA inclus, pentru un costum din două piese (sacou și pantaloni),

termen standard de livrare 4 săptămâni.

Stabilește o întâlnire cu un consultant

Pentru opţiuni, de la alegerea tipului de material, fineţii, culorilor sau pattern-urilor dorite
pentru un costum made-to-measure, şi pentru întreaga ofertă de preţuri,
vă rugăm să 
ne contactaţi pentru a stabili o întâlnire.

Contact